Rockwool was een procedure begonnen tegen haar grootste concurrent Kingspan over de brandveiligheid claims van diens isolatie producten. Na het Grenfell Tower drama in Londen is dat een hot item. Dat dit als een boemerang kan werken, laat de recente uitspraak van het Hof Arnhem-Leeuwarden van 24 september 2024 zien.

Kingspan liet dit niet op zich zitten en draaide de zaak om: ook Rockwool zou zich schuldig maken aan misleidende en onrechtmatige vergelijkende reclame terzake de brandveiligheid van haar producten. De rechtbank wees over en weer een deel van de vorderingen van zowel Kingspan als Rockwool toe. Kingspan kon zich daarmee niet verenigen en tekende hoger beroep aan. Ook Rockwool stelde als reactie daarop incidenteel hoger beroep in. Het principaal beroep van Kingspan slaagt deels, maar het  incidenteel hoger beroep van Rockwool slaagt alleen voor een beperkt onderdeel. Opnieuw hebben beide partijen zich volgens het Hof schuldig gemaakt aan onrechtmatige vergelijkende reclame en/of misleidende reclame.

Moraal van het verhaal: Het pot verwijt de ketel argument gaat ook in rechte op. Het kan zinvol zijn om vantevoren ook even kritisch naar de eigen reclame-uitingen te kijken.

Bel
Route